Ardtussiliconenledemaatprotheses

Over Ardtus

De man achter Ardtus realistische protheses is Ard de Block. Geboren te Deventer, getogen in Apeldoorn, ging Ard na de middelbare school naar Utrecht om te studeren aan de Hoge School der Kunsten. Hij koos voor de richting Architectonische vormgeving/3D-design met als afstudeerrichting productvormgeving. Het ambachtelijke aspect van niet alleen het ontwerpen van meubels maar ook het maken ervan paste bij hem en hij besloot zich als professioneel kunstenaar te vestigen. Met succes. Zijn collectie heeft diverse keren de pers gehaald en is regelmatig te bewonderen geweest op beurzen, in galeries in binnen- en buitenland, op tv en in films.

Ard werkte vanuit zijn atelier in Teuge, een dorp onder de rook van Apeldoorn. 'Het was een mooie tijd', zegt hij hierover, 'maar wat ik miste als kunstenaar was het contact met en het daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor een ander'.

Want Ard is naast ambachtsman, ook een mensenmens.
Een vacature van Diortho BV, waarin gevraagd werd naar een sculpteur bood uitkomst. Hij reageerde en werd aangenomen. En als sculpteur van siliconen ledemaatprothesen kon hij zijn creativiteit en vakmanschap combineren met het adviseren en begeleiden van zijn cliƫnten.

Hij werkte voor Diortho, later voor Otto Bock Benelux BV en is u nu graag van dienst met Ardtus realistische protheses.