Ardtussiliconenledemaatprotheses

Spectromatch

Non-metameristisch matchen:

Met het Spectromatch systeem is het mogelijk de kleuren in uw huid digitaal te meten! Momenteel worden kleurensamples nog op het oog aangemeten. Een op deze manier verkregen match zal alleen op zijn best zijn in het licht waaronder de kleur is aangemeten.

Een prothese kan overeenkomen met de aangemeten huidskleur onder een bepaalde lichtconditie - zoals bijvoorbeeld in de ruimte van aanmeting - maar kan absoluut falen te matchen onder andere lichtomstandigheden, zoals buiten in het daglicht of bijvoorbeeld onder TL licht in de supermarkt. Dit verschil noemt men “sample metamerisme”.

Bovendien kan een match goed lijken voor de ene persoon, maar voor de ander juist weer niet. Dit komt omdat we allemaal verschillende waarden van kleurperceptie hebben. Dit staat bekend als “waarnemer metamerisme”.

Het grote voordeel van het Spectromatch systeem is dat het metamerisme elimineert!
Door het reproduceren van de exacte spectrale informatie van uw huidskleur, matchen de aangemeten kleuren onder alle lichtomstandigheden en voor alle waarnemers met uw eigen huidskleur. Het systeem staat garant voor stabiele en natuurlijk ogende huidskleuren.

Door middel van een spectrofotometer wordt de kleur van de huid op een gekozen locatie gemeten. De verkregen data worden naar de computer gestuurd waar software de data geschikt maakt om uiteindelijk de siliconen op kleur te kunnen mengen.

Uw prothesekleuren zullen zodoende in vrijwel elke lichtomstandigheid correct ogen! Tezamen met onze realistisch ogende sculptering zal een Ardtus prothese dan ook goed aansluiten bij uw wensen voor een realistische prothese, passend bij uw manier van leven.